WRÓĆ
ZAW. ALKOHOLU
5,0%
EKSTRAKT
12%
BLG
TEMP PODANIA
3-7°C
Szleper Pilsner
Piwo powinno być podawane w pokalu, który bardzo często bywa mylony ze standardową szklanką do piwa. Jednakże podobieństwa obu szkieł są raczej znikome. W odróżnieniu od szklanki pokal jest kielichem, co oznacza, że naczynie to ma nóżkę. Standardową pojemnością dla pokala jest 0,33 lub 0,5 litra.
PASUJE DO
Sery
Ryby
Kurczak
CHMIELE
MARYNKA jest to najpospolitsza Polska odmiana chmielu uprawiana na terenie całego kraju. Zalicza się ją do grupy chmieli goryczkowych choć wykazuje cechy chmielu o właściwościach dualnych tzn. ma znakomite walory aromatyczne przy jednocześnie wysokiej ilości substancji goryczkowych.
CHMIEL LUBELSKI to słynny Polski chmiel aromatyczny. Nadaje piwu intensywny aromat. Stosowany do szerokiej gamy piw – górnej i dolnej fermentacji
CHMIEL SAAZ to szlachetny, wybitnie aromatyczny chmiel czeski, należący do tzw. odmian szlachetnych. W gotowym trunku chmiel ten udziela się pod postacią ziołową.
SPRÓBUJ TEŻ