Kopalnia Piwa

WRÓĆ

ZAW. ALKOHOLU

4,5%

EKSTRAKT

11,8%

BLG

TEMP PODANIA

5-8°C

Strzałowy Witbier

Witbier to bardzo lekkie, orzeźwiające piwo warzone z dużym udziałem niesłodowanej pszenicy oraz z dodatkiem przypraw. Jasne ale o przyjemnym owocowo-przyprawowym aromacie i niskiej goryczce.

Piwo podaje się w charakterystycznych ciężkich szklankach o prostych ściankach typu French Jelly Glass, czyli tradycyjnej szklance do piw pszenicznych.

PASUJE DO

Owocowe ciasta

Sorbet pomarańczowy

Owoce morza

CHMIELE

MARYNKA jest to najpospolitsza Polska odmiana chmielu uprawiana na terenie całego kraju. Zalicza się ją do grupy chmieli goryczkowych choć wykazuje cechy chmielu o właściwościach dualnych tzn. ma znakomite walory aromatyczne przy  jednocześnie wysokiej ilości substancji goryczkowych.

CHMIEL LUBELSKI to słynny Polski chmiel aromatyczny. Nadaje piwu intensywny aromat. Stosowany do szerokiej gamy piw – górnej i dolnej fermentacji

SPRÓBUJ TEŻ